Gebelikte Beslenme
Trend

Hamilelik Esnasında Doğru Beslenme

Hamilelikte Beslenme Önerileri

Hamilelik Esnasında Doğru Beslenme
Hamilelikte Beslenme Önerileri

Hamilelikte Beslenme

Hamilelik, özellikle sağlıklı ve kaliteli bir beslenme için, yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek için iyi bir nedendir. Sonuçta, doğmamış çocuğun gelişimi aynı zamanda annenin sağlığına da bağlıdır.

Kalite, miktardan daha önemlidir.

Aynısı hamilelikte beslenme için de geçerlidir: Kalite, miktardan daha önemlidir. Enerji gereksinimi (kalori cinsinden) teorik olarak hamileliğin ikinci üç aylık döneminden itibaren biraz artar ancak hamile kadın, hamilelik öncesi kadar hareket etmeye devam ederse. Fakat çoğu kadın için bel çevresi büyüdükçe, fiziksel aktivite önemli ölçüde azalır. Bu nedenle hamilelik öncesinden daha fazla kaloriye ihtiyaç duymazlar. Normal bir şekilde yemeniz, çocuğunuz için yeterli olacağından emin olup endişe içerisine girmenize gerek yokur.

Hamilelik Esnasında Doğru Beslenme
Hamilelikte Beslenme Önerileri

Hamile bir kadın olarak “iki kişilik” yemek zorunda değilsiniz ama iki kişilik düşünün. Çünkü hamilelikte bireysel vitamin ve mineral ihtiyacı artar. Bu nedenle, çeşitli ve sağlıklı bir beslenme şu anda özellikle önemlidir:

  • Bol miktarda kalorisiz veya düşük kalorili içecek ve bitki bazlı yiyecekler (sebzeler, meyveler, baklagiller, tam tahıllı ürünler) olmalıdır.
  • Hayvansal gıdalar orta derecede servis edilmelidir (az yağlı süt ve süt ürünleri, az yağlı et, az yağlı sosis ürünleri, yüksek yağlı deniz balığı, yumurta).
  • Tatlılar, şekerli içecekler ve atıştırmalık ürünlerin yanı sıra yüksek oranda doymuş yağ asidi içeren yağlar (bunlar öncelikle tereyağı veya domuz yağı gibi hayvansal yağlardır) idareli tüketilmelidir.Yağ kaynağı olarak bitkisel yağlar (örn. Kolza yağı veya zeytinyağı) kullanın.

Çocuk ve dolayısıyla rahim ne kadar büyürse, mide ve bağırsaklarda o kadar “dar” hale gelebilir. Bu nedenle birçok hamile kadın, birkaç büyük öğüne göre daha küçük öğünleri daha sık tolere eder. İştahsızlık veya mide bulantısından muzdaripseniz ve özellikle hamileliğin erken dönemindeyseniz, gün boyunca küçük öğünler çok daha yardımcı olabilir.

Bir Anne olarak hamilelik sürecinde bu tavsiyelerin bende de etkili olduğunu gördüm. Sizinde denemenizi tavsiye ediyorum fakat her insan aynı tepkileri vermediği için kesin bir çözüm olmayabilir. Mutlaka doktorunuzdanda bilgi almayı unutmayın.

Hamilelikte beslenme ve diğer önerilerimiz için gebelik kategorimize göz atabilirsiniz.

 

Sümeyra Kula Satık

Zerrece tamahım yoktur şu Dünya varına, Rızkımı veren Hüda'dır kula minnet eylemem.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu